alt
alt
alt
alt

Oslagbara mountainbikeupplevelser

Gör semestern till ett äventyr med mountainbikecykling

Den svenska naturen är en svårslagen vän till alla cykelfantaster. Naturen och terrängen är på många ställen som gjord för mountainbike. Vi har flertalet destinationer med goda förutsättningar för cykelfantasten att trivas på. Oavsett om du är den lite mer erfarne MTB-cyklisten med en längtan efter knixiga stenpartier, leriga surhål och smala träspänger eller nybörjaren som helst följer skyltade vägar och slingriga stigar i flack terräng. Här guidar vi dig till din nästa cykeldestination 🚵🏻‍♂️

Cykla mountainbike i Kilsbergen

På First Camp Ånnaboda-Örebro har du cyklingen alldeles utanför dörren. Här finns mountainbikeleder som passar såväl nybörjare och barnfamiljer som de riktigt erfarna cyklisterna. Upplev tvättäkta vildmarkskänsla och en svårslagen närhet till den varierade naturen i Kilsbergen. Sätt din ork och teknik på prov bland lederna som tar dig runt gamla fornborgar, klapperstensfält och utför och uppför Kilsbergens branter. Bor gör du mitt i smeten – välj mellan de fullutrustade stugorna i stugbyn eller att slå dig till ro på campingen.

MTB på Lugnet – inte så lugnt

Välkommen till ett cykelparadis för adrenalinjunkien! Här finns allt inom 500 meter från vår destination First Camp Lugnet-Falun. Vintertid åks det mest skidor här men framåt vårkanten förvandlas området till en fantastisk arena för MTB-fantaster. Lugnets leder börjar på VM-arenan och letar sig ut i Lugnets naturreservat där du bjuds på en skön mix av naturliga single tracks, handbyggda stigar och fina utsiktspunkter.

Cykling i Skånes Nationalpark

Ett stenkast från, eller rättare sagt, vid sidan av Söderåsens Nationalpark ligger First Camp Röstånga-Söderåsen som med sitt utmärkta läge är det perfekta upplevelseboendet för hela familjen. Särskilt om du vill uppleva utmärkt natur och riktigt trevlig cykling. I området Klåveröd på andra sidan parken går det inte nöd på någon cyklist. Längs med slingriga stigar och över rötter och stenar går en MTB-slinga värd att testa för dig som inte vill ha det allt för extremt.

Mountainbike på Skutberget

Svischa genom Skutbergets fina tallhedar på mountainbike! Ett riktigt härligt område för dig som älskar fart och fläkt. Banan är nästan 9 km lång och här bjuds det på såväl kruxiga stenpartier och sliriga lerhålor som flowiga stigar. Banan tar sin början genom Skutbergets discgolfbana som precis vid First Camp Skutberget-Karlstad. Som förresten är en toppenaktivitet att varva cyklingen med.

Cykla mountainbike på Kullaberg och Mölle

Vacker, utmanade och varierad cykling väntar på Kullaberg! Här blandas grusvägar med tajta single tracks och tekniska branter. Har du ork nog i benen att cykla hela vägen upp på Håkull väntar en helvild utsikt som du gör rätt i att insupa innan du påbörjar utförslöpan. Bor gör du på trevliga First Camp Mölle-Höganäs där du kan slappna av i lugn och ro i en av de trevliga stugorna eller i tryggheten av ditt eget hem på hjul.

Mountainbikeskatt i Blomstermåla

Kombinera mountainbikecykling med naturskön ö-camping på First Camp Oknö-Mönsterås. En bekväm biltur från destinationen på Oknö finner du Blomstermåla med friluftsområdet Långehäll, och här finns en skatt för alla MTB-entusiaster som heter duga. Kasta dig ut på allt från lättcyklade leder för nybörjaren till utmanande och tekniska leder för den mer erfarne cyklisten. Det bästa av allt? Här finns extra slingor för dig som vill öva lite extra på tekniken med hinder såsom hopp, byggda ramper, doserade kullar och än mer!

Mountainbike mitt emellan Halland och Skåne

Alldeles riktigt, på Hallandsåsens nordsluttning hittar du svårslagen MTB-cykling. Med boende mitt på Sveriges Riviera har du alla förutsättningar för en kombinerad resa späckad med sol och bad, och cykling. Från First Camp Hagön-Halmstad eller First Camp Torekov-Båstad tar det inte mer än 40 minuter att komma till Vallåsen Bikepark. Här tar du sittliften upp till toppen där du har hela tio spår i olika svårighetsgrad att välja bland.

Mountainbikespår vid Duse Udde

Här finns mountainbikespår som tar dig genom omväxlande natur, fina stigar, bergshällar och rötter. På First Camp Duse Udde – Säffle bor du ett stenkast från starten vid Ideberget och kan njuta av dom vackra miljöerna som omger campingen. Här upplever du otroliga vyer över Vänerhavet och kan kombinera din semester med svårslagna naturupplevelser och spännande äventyr.

Fartfylld terräng i Sunne

Strax ovanför campingområdet på First Camp Sunne - Fryksdalen finns en mountainbike-slinga för dig som vill ge dig ut i fartfylld terräng! Vill du ut på ett riktigt äventyr ligger Sunne Bike Park en dryg mil från destinationen, och här väntar ett äventyr i form av down hill för såväl nybörjare som erfarna cyklister.